Nye ansigter i MindMyAngel

Donerede brudekjoler bliver via foreningen MindMyAngel omsyet til svøb, nøddåbskjoler og kisteindsatser, så forældre, der mister et spædbarn, kan tage en smuk og værdig afsked med deres barn. Foreningen har gennemgået markante ændringer på det seneste, og en række tiltag i foreningen skal sikre, at indsatsen kan nå ud til endnu flere.

Stifter udtræder af bestyrelsen og nye kræfter træder til

Rebekka Høy Biegel, der stiftede MindMyAngel i 2017, har valgt at udtræde af bestyrelsen og den daglige ledelse af foreningen. Rebekka, der i 2007 mistede sit første barn, siger: ”Når man mister et lille barn, så har man meget begrænset tid til at tage afsked med sit elskede, lille barn – og man er ofte ikke forberedt på netop det. Når barnet først er begravet, kan intet gøres om. At sygehusene kan tilbyde at svøbe barnet smukt i en englekjole, eller lægge det fint i en sov-sødt-pose, er en helt konkret ting, som både i nuet men særligt efterfølgende, kan have enormt stor betydning,” fortæller Rebekka. Hun forklarer sin beslutning om at stoppe i MindMyAngel: ”Jeg arbejdet på at sikre, at MindMyAngel kan blive et vedvarende tilbud til forældre, der har mistet. Mine primære kompetencer er, udover at jeg ved, hvordan det er at miste et barn, at starte ting op og skabe engagement omkring en sag. Det er lykkedes. Vi er nu på størstedelen af sygehusene i Danmark og Færøerne og har leveret over 5000 enheder til forældre, der har mistet et spædbarn. Nu går MindMyAngel ind i en fase, hvor der er brug for at konsolidere og sikre, at MindMyAngel forbliver et tilbud. Jeg er meget taknemlig for, at nye, engagerede kræfter nu tager over.” Rebekka fortsætter dog fremadrettet som ambassadør for MindMyAngel.

Susanne Østergaard og Christina Chamberlain er ligeledes trådt ud af bestyrelsen, og derfor består bestyrelsen og foreningens daglige ledelse nu af Mette Bollerup Madsen, Line Østergaard Tranholm og Bodil Brøndum Kirkelykke. De tre bringer en række kompetencer med sig inden for bl.a. foreningsudvikling/forretningsudvikling, HR, rekruttering, kommunikation og presse, der gerne skal være med til at styrke MindMyAngels arbejde fremadrettet.

Foreningens formål er uændret og Mette Hougaard Crawley fortsætter som bærende kraft

Selvom foreningen har gennemgået flere ændringer, er formålet og værdigrundlaget stadig det samme, og den nyligt konstituerede bestyrelse glæder sig til at tage hul på opgaverne. Desuden er Mette Hougaard Crawley stadig en bærende kraft i foreningens virke. Hun er tilbage efter barsel og fortsætter sit arbejde på deltid i foreningen. ”Mette er helt klart en af hjørnestenene i foreningen, da hun har en solid indsigt i alle de opgaver, som foreningen har,” fortæller bestyrelsesleder Mette Bollerup Madsen.

Mette Hougaard Crawley er glad for at være tilbage efter sin barsel: I 2016 mistede jeg en pige til termin, så jeg ved desværre, hvad det vil sige at skulle tage afsked med sit barn. I bagagen har jeg også tre tidlige spontane aborter. Syv år skulle der gå, før det endelig lykkedes min mand og jeg at få et levende barn med os hjem. Det er vigtigt for mig også at dele den del af min historie og være et vidne om håb – også selvom der kan gå mange år, før det lykkes.”

FAKTA

MindMyAngel er en non-profit forening, der ønsker at give alle forældre, der mister et spædbarn, muligheden for at tage en smuk og værdig afsked med deres barn. Vores frivillige syersker omsyer donerede brudekjoler til svøb, nøddåbskjoler og kisteindsatser. Vores tilbud anvendes i afskeden med barnet og er en vigtig del af sorgbearbejdelsen.

Vi samarbejder med hospitaler over hele landet. Hospitaler der ønsker at kunne tilbyde kisteindsatser m.m. til forældre, der har mistet et spædbarn, kan bestille det gratis hos os. Hvis du ønsker at donere din brudekjole, har lyst til at blive frivillig syerske eller støtte foreningens arbejde med donation, kan du læse mere på www.mindmyangel.dk

MindMyAngel

Foreningen består efter de nylige forandringer af:

  • Mette Bollerup Madsen, bestyrelsesleder og kasserer
  • Line Østergaard Tranholm, bestyrelsesmedlem
  • Bodil Brøndum Kirkelykke, bestyrelsesmedlem
  • Mette Hougaard Crawley, projektkoordinator i MindMyAngel
Støt os